דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


סלט סלק עם שומר ונענע 

מאת    [ 08/08/2010 ]

מילים במאמר: 396   [ נצפה 3307 פעמים ]

פעמים רבות יוצא לנו להיתקל באנשים שאינם אוהבים סלק. לחלקם, בעיקר יוצאי מזרח אירופה, טראומות ילדות מסירים עמוסי סלק המתבשלים על הכיריים לצורך הכנת בורשט תוך כדי הפצת ריח דומיננטי בחלל הבית. אחרים פשוט נרתעים מהשורש הסגול הזה המשאיר את הידיים מוכתמות כאילו זה עתה סיימנו משמרת בבית מטבחיים.

דרך נפלאה להתגבר על פוביית הסלק היא לאכול אותו נא, כלומר לא מבושל. כן, בהחלט ניתן לאכול סלק באופן הזה ואפילו בכמה דרכים. דרך מוכרת היא בתוך מיץ. דוכני מיץ רבים (ג'וסיות) מוכרים מיצים סחוטים טריים הכוללים גם מיץ מסלק טרי. דרך נוספת היא לגרר את הסלק (בפומפיה ידנית או של מעבד מזון) ולהוסיפו לסלט ירקות או לתבשיל או למנת דגנים. לחובבי הקרפצ'יו, ניתן להכין קרפצ'יו צמחוני מסלק נא (לא מבושל) אותו פורסים דק דק (כמה שיותר דק, יותר מוצלח) ומשרים במרינדה הכוללת חומץ, שמן זית, ותבלון קל.

אנשים רבים הנרתעים מסלק מבושל גילו שדווקא סלק חי בגרסאות הנ"ל ערב מאוד לחיך שלהם. היום נתמקד דווקא בסלק מבושל בגירסה שאנו מאמינים שאף היא תסייע לאלו שאינם אוהבים סלק להפוך לחובבי סלק מושבעים.

לסלק סגולות בריאותיות רבות כולל חיזוק המערכת החיסונית, הורדת לחץ הדם ומניעת מחלות לב, בריאות מערכת העיכול, הקלה בעצירות (אינו גורם לנפיחות או גזים), השמדת תאים סרטניים, ניקוי הכבד (וכתוצאה מכך הפחתת לחצים נפשיים/עצבים), וסיוע במצבי אנמיה/חוסר דם. צריכת סלק מוגברת יכולה לגרום לשתן עם גוון אדום (גם בצואה). זוהי תופעה נורמלית ואין לחשוש ממנה.

אתם מוזמנים להיכנס אל פורום תזונה שלנו. זהו המקום לשאול שאלות, לשתף במתכונים ורעיונות, ואף להגיב לשאלות וסוגיות המועלות בו.
המצרכים הדרושים עבור 6 מנות:
2 סלקים
1 פקעת שומר קטנה
1 צרור עלי נענע
2 תפוזים
1/4 כוס חומץ בלסמי

אופן ההכנה:
שמים את הסלקים בסיר, מוסיפים מים עד לכיסוי מלא ומרתיחים במשך 30-20 דקות, עד להתרככות. נועצים מזלג בחלקם הפנימי כדי לוודא שהם אכן מוכנים.
בזמן שהסלקים מתבשלים, שוטפים את השומר ופורסים לפרוסות דקות מאוד.
קוצצים את עלי הנענע לרצועות דקות.
מגררים את קליפת התפוזים ואת התפוזים סוחטים למיץ לתוך קערה.
שוטפים את הסלקים בכיור.
מצננים מתחת למים זורמים ומקלפים בעזרת הידיים (הקליפה אמורה לרדת בקלות רבה).
חותכים את הסלקים לחתיכות בעובי של כ-1/2 ס"מ.
מעבירים את כל המרכיבים לקערה גדולה ומערבבים היטב.
תזונה |יוגה

המתכון לקוח מהספר "תזונה אינטגרטיבית" מאת ג'ושוע רוזנטל, הספר נמצא בתהליכי תרגום לעברית וייצא לאור בהוצאת פוקוס. זהו אחד משפע המתכונים הנלמדים בסדנאות הבישול הבריא שעורכים שפית הבריאות אביטל סבג ויועץ הבריאות והתזונה האינטגרטיבית




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשיבות היוגה לאיזון אורח חיים יושבני  -  מאת: מיכל פן מומחה
היתרונות של עיצוב בית בצורת L -  מאת: פיטר קלייזמר מומחה
לגלות, לטפח, להצליח: חשיבות מימוש פוטנציאל הכישרון לילדים עם צרכים מיוחדים -  מאת: עמית קניגשטיין מומחה
המדריך לניהול כלכלת משק בית עם טיפים ועצות לניהול תקציב -  מאת: נדב טל מומחה
חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים.. תחשבו שוב -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב